info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Hasselt: Hogeschool PXL krijgt antenne op Corda Campus (6 december 2013)

Hogeschool PXL mag een nieuwe locatie aan haar lijstje van vestigingsplaatsen toevoegen. Vanop Corda Campus, de oude Philipssite aan de Kempische Steenweg in Hasselt, zal de Limburgse hogeschool studenten en ondernemingen dichter bij elkaar brengen. Ook voor vragen rond dienstverlening en innovatie kunnen bedrijven bij deze antenne terecht.

Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL: “Corda Campus ontwikkelt zich als hotspot en business community met ‘nieuwe economie‘-bedrijven en organisaties als Mobile Vikings, Right Brain (Baahlu), iMinds enzovoort. Hogeschool PXL mag in dat ecosysteem niet ontbreken. Ondernemerschap stimuleer je beter als je tussen de bedrijven zit. Vandaar de keuze voor deze locatie, mede op verzoek van Corda Campus. We vergroten op die manier onze toegankelijkheid voor het bedrijfsleven.”

Recent werd het PXL-Centrum Ondernemen gelanceerd, waarbij studenten en alumni die een onderneming willen starten actieve ondersteuning krijgen. Dit centrum krijgt nu dus ook een uitvalsbasis op Corda Campus. Naast ondersteunen wil PXL jonge bachelorstudenten ook warm maken voor ondernemerschap. Dit kan via workshops, seminaries, cursussen en pitchevents. “Ondernemers zijn economische helden: ze nemen elke dag opnieuw risico’s met passie en doorzettingsvermogen. We willen onze studenten bewust maken dat ondernemer worden een volwaardig alternatief is voor een job in dienstverband,” verklaart Jean-Pierre Segers, departementshoofd PXL-Business. "Ook willen we hen ondersteunen bij het uitwerken van ideeën en het opstellen van een businessplan,” vult Karen Ruelens aan. Zij is coördinator van het PXL-Centrum Ondernemen.

Patrick Kestens van LRM en Corda Campus is enthousiast over deze aanpak. “Dit is de enige juiste manier om jongeren de zin voor ondernemen bij te brengen, en bij hen de faalangst en schrik voor risico’s te minimaliseren. We moeten meer aansluiten bij het Amerikaans model voor ondernemerschap.”

De hogeschool kon SBB, Sofim, Tobasco, Ucare en Unizo Limburg aantrekken als partners voor dit project.

Daarnaast krijgt ook het PXL-Research Projectenbureau een antenne op de Corda-site. "Limburgse ondernemingen geven recent in studies aan nood te hebben aan de kennistransfer van hogescholen. Door ons te vestigen tussen de bedrijven en hen hier te ontvangen met hun vragen willen we ons laagdrempelig karakter nog versterken. Het is immers van belang om op een professionele wijze kmo's bij te staan in hun verbetertraject. Ondernemers werken op die manier aan de innovatie van hun bedrijf en dat is ons gemeenschappelijk doel," zegt Evi Knuts, adviseur dienstverlening PXL-Research Projectenbureau.

Bekijk alle artikels uit Hasselt