zaterdag 6 februari 2016 | Persberichten Limburg: info@limburgnieuws.be - - Topper!: reclame.limburgnieuws@gmail.com - - Twitter: @limburgnieuwsbe

Kies je stad/gemeente

Hasselt: Programma blijde intrede koning Filip en koningin Mathilde


16/09/'13 - Voor koning Filip en koningin Mathilde is de maand september de maand van de ‘Blijde Intredes’. Op dinsdag 24 september is het koppel te gast in Hasselt. Het programma: 11.00 uur
bezoek aan het provinciehuis, 11.55 uur bezoek aan UHasselt, 12.45 uur werklunch in de ambtswoning van de gouverneur, 13.45 uur feestwandeling “Het publieksmoment van deze intrede."

Zij vertrekken vanuit de ambtswoning van de gouverneur met de auto naar het Hasseltse stadhuis op het Groenplein. Toeschouwers zijn toegelaten op dit traject. Het publiek kan het koningskoppel van dichtbij groeten, want de auto passeert zeer traag door de Lombaardstraat. Aangekomen op het Groenplein worden koning Filip en koningin Mathilde voorgesteld aan het schepencollege en poseren ze, naar aloude traditie, voor een foto met de folklorereus De Langeman. Binnenkant van het Groenplein is een voorbehouden zone. Van het Groenplein wandelen de koning en de koningin via de Hoogstraat naar de Grote Markt. Onderweg nemen ze ruim de tijd om het volk te begroeten. Ter hoogte van apotheek ’t Sweert richt de Stad Hasselt een zone voor rolstoelpatiënten in, zodat iedereen het hele gebeuren in optimale omstandigheden kan volgen.

Bekijk alle artikels uit Hasselt

Deel / Bewaar Deel / Bewaar / Email
Limburgnieuws.be © 2001 - 2016
Berichten en foto’s van Limburgnieuws.be mogen op geen enkele wijze verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming en overeenstemming van de hoofdredactie. Alle materialen op de site komen van vrijwillige medewerkers.