info@limburgnieuws.be

zondag 23 februari 2020

Hamont-Achel: Spaas Kaarsen breidt uit in Hamont-Achel (7 september 2018)

Limburgs familiebedrijf Spaas Kaarsen in Hamont-Achel gaat uitbreiden op de huidige site. Deze maand nog starten de uitbreidingswerken voor extra kantoorruimte op de Industriezone Bosstraat in Hamont-Achel.

Al meer dan 165 jaar zorgt Spaas voor licht en warmte. Ontstaan als kleine, lokale kaarsenfabrikant is het bedrijf gestaag en gezond blijven groeien doorheen de jaren. Met meer dan 250 medewerkers is Spaas kaarsen niet enkel marktleider in Belgiƫ maar ook een gerespecteerde leverancier met een sterke basis in Europa. Het hoofdkantoor is doorheen de jaren enkele malen van locatie verhuisd, weliswaar nooit buiten Limburg. Sinds eind jaren 70 is Spaas op de huidige locatie gevestigd.

"We hebben niet de intentie te verhuizen", reageert zaakvoerder Ben Spaas. "We blijven streven naar een gezonde groei van ons bedrijf. Uitbreiding drong zich al enige tijd op. Om de groei te bewerkstelligen is de laatste jaren personeel bijgekomen waardoor we extra ruimte nodig hebben. Vandaar dat we kozen om extra kantoorruimte bij te bouwen."

Nog voor het einde van het jaar zullen de werkzaamheden afgerond zijn. Voor de bouwplannen doet Spaas beroep op Mathieu Gijbels. "We zijn fier om de bouwdromen van Spaas te mogen waarmaken", vertelt algemeen directeur Dave Beuten aan Limburgnieuws.be. "De productie en werking in Hamont-Achel ligt niet stil tijdens de werkzaamheden. We hebben onze werking en planning erop afgestemd om de bouwwerken zo snel mogelijk af te ronden met zo min mogelijk overlast voor de klant. Zodat er geen kaars minder geproduceerd wordt. Het ontwerp is van de hand van Architectuur+ uit Hamont-Achel."

Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel