Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

woensdag 19 december 2018

Hamont-Achel: Salvatorcollege Hamont naar WK voor scholen (21 februari 2018)

Het Salvatorcollege uit Hamont heeft zich geplaatst voor het WK handbal voor scholen dat deze week van start gaat in het Doha. Het meisjesteam is vertrokken naar Qatar.

"Toen ik het nieuws vernam dat we naar Qatar mochten kreeg ik spontaan tranen van geluk in mijn ogen", zegt Femke Leurs (Achilles Bocholt). "Dit is een mooie kans voor ons al moeten we het wel opnemen tegen stevige ploegen zoals Kroatië, Frankrijk en Duitsland. Het wordt pittig maar ik hoop ook dat we er een fijne tijd beleven."

Robin Feyen, leerkracht biologie aan het Salvatorcollege, kijkt vol verwachting uit naar het WK. "Ik weet niet wat we er van mogen verwachten. Voor onze school is het de eerste keer. Ik ben benieuwd. We willen het ginder goed doen en willen zoveel mogelijk punten behalen. Makkelijk wordt het niet tegen die toplanden maar we gaan ons beste beentje voorzetten."

De meisjes zullen in Doha een zevental wedstrijden spelen. Wat er hen staat te wachten weten ze zelf ook nog niet. Maar naar een tornooi ga je nooit zonder ambitie.

"Ik hoop dat we zeker één wedstrijd zullen winnen. Als dat het geval is, dan is mijn tornooi geslaagd. Maar eigenlijk kan het nu al niet meer stuk. Mogen deelnemen aan een WK op zich is prachtig", besluit Femke Leurs.


Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel