www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 januari 2019

Hamont-Achel: Tweede weegbrug geopend (22 december 2017)

Vandaag werd in aanwezigheid van Walter Cremers, voorzitter Limburg.net, Raf Drieskens, burgemeester van Neerpelt, Liesbeth Fransen, schepen van leefmilieu van Neerpelt en Guy Joosten, schepen van milieu van Hamont-Achel de tweede uitgaande weegbrug op het recyclagepark van Hamont-Achel/Neerpelt geopend. Door deze nieuwe weegbrug zal de doorstroming op het recyclagepark aanzienlijk verbeteren.

Door het ontbreken van een tweede uitgaande weegbrug was de doorstroming op het recyclagepark van Hamont-Achel/Neerpelt niet optimaal. Om die reden werden eind oktober de werken aangevat voor een extra uitgaande weegbrug. Eerder deze week werden de werken voltooid en vandaag werd de nieuwe weegbrug officieel in gebruik genomen. Dit is de eerste grote aanpassing sinds het recyclagepark op 23 april 2010 in gebruik werd genomen.

De bezoekers openen de slagbomen met behulp van hun eID en rijden vervolgens over een weegbrug. Na hun bezoek verlaten ze het recyclagepark via één van de twee uitgaande weegbruggen. Omdat het voor verschillende afvalfracties nodig is om een extra ronde te rijden is een tweede uitgaande weegbrug geen overbodige luxe. Door een tweede uitgaande weegbrug in gebruik te nemen zal zowel het recyclagepark verlaten als het maken van een extra weegronde vlotter verlopen.


Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel