Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

vrijdag 14 december 2018

Hamont-Achel: Bomen tegen de vlakte in de Thomas Watsonlaan (31 juli 2017)

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Hamont-Achel en Neerpelt krijgen een gescheiden rioleringsstelsel, veilige fietspaden en een nieuw wegdek. De eerste werken starten in augustus in de Thomas Watsonlaan.

De nutsmaatschappijen beginnen de eerste week van augustus met de aanpassingswerken aan de water-, elektriciteit-, gas- en telefoonleidingen in de Thomas Watsonlaan (vanaf de rotonde tot aan het kruispunt met Bandel) en de Gulikerstraat. Alle kabels en leidingen die in de ondergrond zitten, worden vernieuwd en verplaatst naar de buitenkant van de weg, zodat er voldoende ruimte vrijkomt om nadien de nieuwe riolering te kunnen aanleggen. De werken van de nutsmaatschappijen worden uitgevoerd door aannemer APK.

Om de nutswerken veilig te kunnen uitvoeren, zal in de Thomas Watsonlaan een snelheidsbeperking van 30 km/u gelden. Verkeer blijft in beide richtingen mogelijk, maar zal rekening moeten houden met plaatselijke hinder, bijvoorbeeld wanneer APK de rijbaan moet dwarsen met de kabels en leidingen. Indien nodig worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, zodat verkeer beurtelings langs de werken kan passeren.

In de eerste week van augustus verdwijnen ook de bomen langs de Thomas Watsonlaan.

Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel