donderdag 20 september 2018

Hamont-Achel: Kandidaten LIVIA-Award: Ingrid Parthoens, Marion Van Zon en Isabelle Vermeire (12 mei 2017)

Ingrid Parthoens (Meers Transport bvba), Marion Van Zon (Van Zon nv) en Isabelle Vermeire (Vecarro bvba) zijn de drie genomineerden voor de UNIZO LIVIA-Award 2017. De prijs wordt 19 mei uitgereikt tijdens een show op C-Mine in Genk, in samenwerking met de stad Genk. Het is al de 13de keer dat de UNIZO LIVIA-Award wordt toegekend.

"We willen dit jaar opnieuw iemand bekronen die vrouw én ondernemend is, maar ook weer iets extra heeft gepresteerd waardoor ze echt een voorbeeld is voor vrouwelijke ondernemers. De UNIZO LIVIA-Award geeft een stimulans aan het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg. De award bekroont een Limburgse vrouwelijke ondernemer die andere vrouwelijke ondernemers kan inspireren en motiveren", zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

De 3 genomineerden werden gekozen uit een 30-tal kandidaturen. Een 9-koppige jury beoordeelde alle kandidaten op volgende elementen: dagelijkse leiding, creativiteit, bedrijfsactiviteit, tewerkstelling en personeelsbeleid, financiële situatie, communicatie, klantgerichtheid, innoverende acties, efficiënt energiegebruik en milieubeleid.

Wie zijn de 3 kandidaten?

Ingrid Parthoens (Meers Transport bvba)
Ingrid Parthoens staat samen met haar echtgenoot Xavier aan het hoofd van Meers Transport. Vanuit Lanaken verzorgen ze transport in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf is in 1990 opgericht en telt intussen 75 werknemers.

Marion Van Zon (Van Zon nv)
Marion Van Zon is 20 jaar actief in het familiebedrijf Van Zon met hoofdzetel in Hamont-Achel. Als toeleverancier voor de horeca is Van Zon actief in 3 provincies: Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Van Zon telt 200 personeelsleden.

Isabelle Vermeire (Vecarro bvba)
Isabelle Vermeire heeft in 2011 de zaak van haar vader in Genk overgenomen Vecarro is actief in de automobielsector. Ze zijn gespecialiseerd in autoschadeherstel van leasing- en fleetvoertuigen. Bij het bedrijf in Genk werken 20 personeelsleden.

Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel