www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Hamont-Achel: Hulpverleningszone Noord-Limburg garandeert ambulancedienst in Hamont-Achel en Neerpelt (31 maart 2017)

Hulpverleningszone Noord-Limburg krijgt een erkenning voor het uitbaten van een ambulancedienst op brandweerpost Neerpelt. Dat maakte FOD Volksgezondheid bekend op 27 maart 2017. De hulpverleningszone zal hierdoor instaan voor de dringende geneeskundige hulpverlening - de ambulancedienst - in Hamont-Achel en Neerpelt. De zone neemt hiermee de taak over van het Rode Kruis. "Toen het Rode Kruis begin dit jaar besliste om de overeenkomst stop te zetten op 1april 2017, heeft de hulpverleningszone Noord-Limburg zich bereid verklaard deze leemte op te vullen en een dossier in te dienen om een ambulancedienst op de grens tussen Hamont-Achel en Neerpelt op te starten", zegt voorzitter van de hulpverleningszone Peter Vanvelthoven.

"Wij staan als zone nu al met 5 ziekenwagens vanuit 3 posten in Bree, Leopoldsburg en Lommel in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio Noord-Limburg. In 2016 voerden bijna 100 ambulanciers van de zone 4.024 ritten uit. "De uitbreiding met Neerpelt en Hamont-Achel is in zeker opzicht dus logisch", zegt Jan Jorissen. "We hebben de kennis en ervaring in huis en hebben al een brede basis aan vrijwilligers- en beroepskrachten die kunnen meedraaien in de pool. Bovendien biedt het voorzien in ambulancedienst(en) bij een hulpverleningszone een aantal onweerlegbare voordelen voor de gemeenschap. Niet alleen omwille van de herkenbaarheid. Maar zeker ook omdat het de kennisoverdracht en de samenwerking tussen de brandweer- en ambulancediensten bevordert, wat in tijden van nood en crisis bijdraagt tot een betere hulpverlening."

De nieuwe ambulancedienst zal als standplaats de brandweerpost Neerpelt hebben. Die bevindt zich centraal in de regio ten opzichte van de omliggende ambulancediensten.

Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel