zaterdag 21 juli 2018

Hamont-Achel: CultuurNoord brengt opnieuw grootse voorstellingen naar Noord-Limburg (15 januari 2017)

Op 4 en 5 februari 2017 speelt theatergezelschap Studio Orka de familievoorstelling De Spreeuw in de theaterzaal van Provinciaal Domein Dommelhof. De voorstelling kadert in het samenwerkingsverband CultuurNoord. De interlokale vereniging CultuurNoord stond in het verleden garant voor de programmatie van kwaliteitsvolle en grote culturele producties in de Noord-Limburgse gemeenten Neerpelt, Overpelt, Lommel en Hamont-Achel, zoals de mooie tentvoorstellingen van de Ronaldo’s, en Cie Rasposo, de verrassende spektakelvoorstellingen van Laika en Théatre La Licorne.

Na enkele jaren radiostilte slaan de gemeenten opnieuw de handen in elkaar en brengen ze een interessant programma voor jong en oud.

Voor theaterseizoen 2016 – 2017 staan er twee bijzondere voorstellingen op het programma. Studio Orka brengt De Spreeuw, een hilarische familievoorstelling (7+) die is gebaseerd op het leven achter de schermen van het theater. Ze tonen de verwoede pogingen van een theatergezelschap om het hoofd boven water te houden. Het publiek ontmoet een stuurloze directeur, een klungelige technicus, een hypergevoelige toneelmeester en een steracteur die zich voorbereidt op zijn rol. Maar welke rol moet hij spelen? En kent hij zijn tekst nog wel? Op 4 en 5 februari 2017, telkens om 15 uur, in het Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt.

INFO
www.dommelhof.be


Theater FroeFroe & Laika brengen in juni 2017 de voorstelling ‘Pentamerone’ (12+), een voorstelling vol universele, grappige, en gruwelijke verhalen over liefde, lust en andere (on)deugden. Neem plaats aan tafel te midden van de acteurs, koks, poppenspelers en muzikanten voor een feestelijk menu vol sprookjes.

INFO
Op 2 en 3 juni 2017, telkens om 19.30 uur, in CC Palethe Overpelt. Tickets kosten 22 euro (incl. volwaardige maaltijd) en zijn verkrijgbaar via 011/64 59 52 - http://www.palethe.be

In seizoen 2017 – 2018 zijn Hamont-Achel en Lommel aan de beurt als gastheer voor de voorstellingen van CultuurNoord.

Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel