Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Hamont-Achel: 10 jaar bibliotheek Hamont (14 september 2016)

Deze maand is het 10 jaar geleden dat de bibliotheek van Hamont verhuisde van de Kleuterstraat naar een gloednieuwe locatie op de Wal. Om het jubileum te vieren zet de bibliotheek haar deuren open voor het grote publiek op zondag 25 september.

Om het 10-jarig bestaan van de bibliotheek aan de Wal te vieren wordt er een opendeurdag georganiseerd, waar aanwezigen niet alleen een rondleiding kunnen volgen doorheen de bibliotheek zelf, maar ook door het kloostergebouw, de kapel, de Teutenkamer en de kloostertuin.

Verschillende Hamont-Achelse schrijvers, waaronder Luc Boonen, Harrie Beks en Herman Grouwels lezen ondertussen beurtelings voor uit eigen werk en vertellen daarbij over wat hen drijft in het schrijversbestaan.

Schepen van bibliotheken Rudi Boonen: “Het bibliotheekgebeuren in onze stad heeft de strijd met populaire media niet als een bedreiging gezien maar als een kans. Onze medewerkers hebben zich toegelegd op een moderne invulling voor de bibliotheek en hebben verschillende digitale kanalen weten te integreren in de dagelijkse werking. Het is dan ook dankzij hen dat we binnenkort 10 jaar succes kunnen vieren, zij verdienen allemaal een hele dikke pluim.”


INFO
Opendeurdag bibliotheek
Zondag 25 september
14u - 18u
Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel