Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Hamont-Achel: Eerste hondenpoepbuizen in de stad (22 juli 2016)

Om het probleem van hondenpoep op voetpaden, in bermen en op pleinen een halt toe te roepen, heeft de stad Hamont-Achel een actieplan uitgewerkt. Concreet bestaat het plan uit een sensibiliseringscampagne, uit het ter beschikking stellen van middelen voor hondenbezitters om zich van hondenpoep te ontdoen en uit repressieve maatregelen door de wijkpolitie.

Om hondenliefhebbers tegemoet te komen en hen een gebruiksvriendelijk middel te bieden om zich op een eenvoudige manier te ontdoen van hondenpoepzakjes, werkt de stad vanaf nu met hondenpoepbuizen. Deze zijn ontworpen met het oog op hondenpoepzakjes en er kunnen dan ook geen grote zaken in gedeponeerd worden. Met een hoogte van slechts 116 cm is de buis bovendien geen storend element in het zicht. De bestaande hondentoiletten zullen overigens opgeruimd worden, daar deze onvoldoende correct gebruikt werden.

"De medewerkers van de stadswerf hebben de eerste hondenpoepbuizen in roestvrij staal geplaatst", zegt schepen van milieu en duurzaamheid Guy Joosten. "Het gaat om een proefproject dat start in Hamont-Centrum. Na verloop van tijd evalueren we dit nieuwe systeem. Wanneer dit positief blijkt, worden er ook hondenpoepbuizen in Achel geplaatst. Zo hopen we onze volledige stad op termijn hondenpoepvrij te maken."

Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel