zondag 23 september 2018

Ham: Woonproject De Monade moet Ham nieuwe impulsen geven (24 april 2014)

Projectontwikkelaar Cordeel kondigt de bouw van 31 nieuwe appartementen en 1200 vierkante meter commerciële ruimte aan achter de kerk van Kwaadmechelen, deelgemeente van Ham. Samen met de herinrichting van het Kerkplein, moet woonproject De Monade vorm geven aan het nieuwe centrum van de gemeente. Alle vergunningen zijn afgeleverd.

De burgemeester is ervan overtuigd dat de nieuwe dorpskern Ham een nieuw elan zal geven. Dat verklaart ook de naam ‘De Monade’. Het Griekse woord ‘monade’ verwijst naar het begin van alles, het centrale element waarop alles gebouwd is.

“Op dit moment zijn er bovendien te weinig appartementen in Ham, met De Monade komen we tegemoet aan de toenemende vraag,” gaat De Vis verder. “Het nieuwe centrum is dan ook een bijkomende troef voor onze regio, die in volle ontwikkeling is. Op de grens van de provincies Limburg en Antwerpen, is Ham uitstekend ontsloten door de E313. Ook de ligging langs het Albertkanaal geeft Ham heel wat economische mogelijkheden. Op enkele kilometers van Ham ligt Laakdal. Hier zal Nike haar Europese Logistieke Campus uitbreiden met een nieuw distributiecentrum van 40.000 vierkante meter, goed voor 500 nieuwe jobs.”

Projectontwikkelaar Cordeel is uiteraard niet aan zijn proefstuk toe. Eerder ontwikkelde Cordeel Hoeselt onder meer Park Ekkelgarden in Hasselt, residentie d’Oude Brandweer en het Stadsplein in Genk, bibliotheek en residentie Biblum in Lummen, bibliotheek en appartementen De Markt in Diepenbeek.

Bekijk alle artikels uit Ham