Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Ham: Nike zorgt voor 500 nieuwe jobs (18 oktober 2013)

NIKE gaat zijn Europese Logistieke Campus in Laakdal uitbreiden met een nieuw distributiecentrum van 40.000 vierkante meter langs het Albertkanaal in Ham. De werken starten volgend jaar en zullen naar verwachting beëindigd worden in 2016. Deze uitbreiding zal leiden tot de creatie van 500 rechtstreekse jobs (VTE).

Wegens het bijzonder strategisch belang van dit project voor de Kempen, Limburg en Vlaanderen, is de Vlaamse regering op initiatief van minister-president Peeters bereid het project te steunen met 4 miljoen euro subsidies. Het betreft 2 miljoen euro opleidingssteun voor de opleiding van de nieuwe werknemers. Tevens zullen de ecologische investeringen die in aanmerking komen voor ecologiesteun voor maximaal 2 miljoen euro gesubsidieerd worden. De dossiers hiervoor worden op dit ogenblik voorbereid door de onderneming en het Agentschap Ondernemen

De verwerving door NIKE van de gronden langs het Albertkanaal is het resultaat van een nauwe samenwerking met de Vlaamse overheid en NV De Scheepvaart als vorige eigenaar van de gronden, het bedrijventerrein ‘Zwartenhoek’.

NIKE European Logistics Center (ELC) werd opgericht in Laakdal in 1994. In de jaren 1994-2011 werd 500 miljoen euro geïnvesteerd in deze onderneming. De schaalgrootte is indrukwekkend: met een vloeroppervlakte van 210.000 vierkante is de vestiging in Laakdal één van de grootste en ook één van de meest uitgebreide distributiecentra in Europa. Jaarlijks worden 180 miljoen stuks verzonden naar 50.000 klanten. NIKE ELC in Laakdal stelt ongeveer 2300 mensen te werk.

“Vandaag wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in het verhaal dat NIKE en Vlaanderen samen schrijven. Dit project bewijst eens te meer dat Vlaanderen het logistieke hart van Europa is. Niet voor niets zijn er in Vlaanderen meer dan 700 Europese distributiecentra. De Vlaamse regering wil dit blijven stimuleren en ondersteunen”, zegt minister-president Kris Peeters (CD&V).

Bekijk alle artikels uit Ham