www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 25 maart 2019

Halen: 15 procent minder verkeersongevallen (23 augustus 2017)

In de politiezone Limburg Regio Hoofdstad gebeurden tijdens de eerste helft van 2017 15 procent minder verkeersongevallen met gewonden dan in dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is wel dat bij 10 procent van de ongevallen de bestuurder onder invloed van alcohol was.

Bij de 230 verkeersongevallen raakten in totaal 302 personen gewond. 29 personen liepen zware verwondingen op. Twee personen overleden ten gevolge van een ongeval. 25 procent van de verkeersongevallen met gekwetsten
gebeurden tijdens het weekend.

In de politiezone gebeurden er tijdens de eerste 6 maanden van het jaar 17 verkeersongevallen met gewonden waarbij één van de partijen de vlucht nam.

"We zijn uiteraard tevreden met de daling van het aantal verkeersongevallen maar we zien toch dat onze inspanningen op dit vlak broodnodig blijven," zegt korpschef Philip Pirard. "Zeker rijden onder invloed is en blijft een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen, ook in onze politiezone. We moet dus zeker onze verkeerscontroles handhaven en blijven inzetten op preventie."

Bekijk alle artikels uit Halen