www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Halen: Drie politiezones werken intensief samen (15 november 2015)

In het kader van de nationale actiedag tegen woninginbraken '1 dag niet' gingen vrijdag meer dan tien politieploegen van de politiezones HAZODI, Kanton Borgloon en West-Limburg op pad. Ze hielden gerichte patrouilles en controles tegen inbraken.

Anonieme – en verkeersploegen van de drie politiezones patrouilleerden vrijdag in alle gemeenten van de zones. Ze voerden ook gerichte controles uit. De patrouilles en controles waren gericht op het voorkomen van woninginbraken.

"De afgelopen week hebben de zones in het kader van '1 dag niet' al sterk ingezet op preventie," zegt korpschef Philip Pirard van de zone HAZODI. "Onze preventieadviseurs trokken de straat op met allerlei tips tegen woninginbraken en leuke gadgets. Maar helaas volstaat preventie niet altijd. Daarom hebben we vrijdag ook verschillende ploegen de baan opgestuurd om te patrouilleren en te controleren."

In totaal controleerden de politiemensen van de drie zones een 60-tal voertuigen en een 80-tal personen. Er werden verschillende processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit en verkeersgerelateerde feiten. Er werd één proces-verbaal opgesteld voor wapenbezit. Eén geseinde persoon werd opgepakt.

De korpschefs van de drie zones zijn tevreden met de resultaten en de goede samenwerking tussen de verschillende zones. "We hebben op verschillende gebieden al een doorgedreven samenwerking met beide zones," vertelt Pirard. "Ik ben blij om vast te stellen dat alle ploegen uit de verschillende zones op het terrein opnieuw prima hebben samengewerkt."

In de zones Kanton Borgloon en West-Limburg vonden er geen inbraken plaats op ‘1 dag niet’. Binnen HAZODI werd er ingebroken in twee appartementen langs de Genkersteenweg in Hasselt.

In deze donkere periode worden er nog op regelmatige basis grotere en minder grote controles en acties georganiseerd tegen woninginbraken.

De politie vraagt ook de hulp van de inwoners.

"Neem al je voorzorgen om een inbraak in je woning te voorkomen en bel het noodnummer 101 wanneer je iets verdacht ziet."

Bekijk alle artikels uit Halen