www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Halen: Werkzaamheden E314: renovatie brugdek in Halen (17 maart 2013)

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de brug boven de Staatsbaan (N2) ter hoogte van complex 25 Halen richting Leuven renoveren. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden in beide richtingen over 2 versmalde rijstroken blijven rijden. Tijdens de renovatie van de brug zal de aannemer het wegdek richting Leuven opnieuw aanleggen en de bermen en dienstpaden volledig vernieuwen. De vangrails en uitzettingsvoegen worden vervangen.

Vanaf maandagavond 18 maart tot zaterdagochtend 23 maart zal de aannemer een aantal voorbereidende werken uitvoeren. Om de hinder tijdens deze periode te beperken, zal er enkel tussen 20 uur en 5 uur één rijstrook in elke richting worden afgesloten.

Tijdens het weekend van 23 en 24 maart zal de aannemer vanaf zaterdagavond 19 uur tot zondagmiddag werken om de omschakeling van de verkeerssituatie uit te kunnen voeren. Hierbij zal de linker rijstrook voor het verkeer komende uit Lummen door de middenberm geleid worden. Het verkeer op de rechter rijstrook blijft op dezelfde rijbaan.

De situatie met 2 versmalde rijstroken in elke richting en een doorsteek door de middenberm zal gelden tot half mei. Voor de veiligheid van de weggebruikers en -arbeiders geldt in de werfzone een snelheidsbeperking. De oprit in Halen blijft open voor het verkeer. Tijdens de renovatiewerkzaamheden moet het verkeer dat de E314 richting Leuven op wil wel rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie.

Half mei 2013 moeten de volledige werkzaamheden afgerond zijn.

Bekijk alle artikels uit Halen