info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Gingelom: Daling criminaliteit zet zich voort in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken (29 maart 2017)

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken kan voor 2016 terugblikken op een verdere afname van de criminaliteit. Het aantal diefstallen en feiten van afpersing dalen verder in vergelijking met 2011 (-24%). Ondanks de uitzonderlijke pieken in oktober en november is het aantal woninginbraken en inbraakpogingen voor de eerste keer sinds 2013 afgenomen. Ook de diefstallen uit of aan voertuig (-28%), fietsdiefstallen (-21%), winkeldiefstallen (-12%) en werfdiefstallen (-44%) zijn gedaald.

Het opvoeren van de snelheidscontroles en van controles op alcohol en drugs heeft vruchten afgeworpen. Het aantal verkeersongevallen stoffelijke schade staat terug op het niveau van 2014 (525 ongevallen), het aantal verkeersongevallen met gewonden is echter toegenomen (+20%). Het aantal vastgestelde verkeersinbreuken na de uitzonderlijke piek van vorig jaar is terug gedaald (-25%), desalniettemin blijft het aantal snelheidsovertredingen nog altijd zeer hoog (26.852).

Ook in 2016 werden in het kader van het actieplan drugs extra controles op overlastplaatsen uitgevoerd. De bezitters werden geverbaliseerd en doorverwezen naar de hulpverlening. Daarnaast werden afgelopen jaar enkele drugsbendes, met vertakkingen naar Nederland, opgerold. Ook hier blijft een ketengerichte aanpak essentieel om het aantal drugdelicten omlaag te krijgen. "Wij werken hiervoor samen met andere politiezones en met de Federale Politie. In 2017 zullen we verder blijven investeren in de modernste technologie en opleidingen van personeel om de veiligheid te blijven garanderen", zegt Veerle Heeren, voorzitter van het politiecollege en de politieraad.

Bekijk alle artikels uit Gingelom