info@limburgnieuws.be -

zaterdag 15 augustus 2020

Genk: Mondmasker verplicht in het centrum van Genk (24 juli 2020)

Naast de corona maatregelen opgelegd door de federale overheid zoals de mondmaskerverplichting in Horeca en publiek toegankelijk openbare gebouwen, legt stad Genk een breder mondmaskerplicht op. Vanaf zaterdag 25 juli 2020 zijn mondmaskers verplicht in het centrum van Genk en op publiek toegankelijke evenementen. De stad geeft met deze aanpak een duidelijk signaal voor de veiligheid van haar inwoners. Er zal strikt toegezien worden op de naleving ervan. De andere hygiƫnemaatregelen blijven uiteraard gehandhaafd.

Wim Dries: "Het dragen van een mondmasker was al verplicht op drukke momenten in het centrum, zoals tijdens de markt op donderdag. Na grondig overleg is er beslist de verplichting uit te breiden naar het volledige centrum, omdat we merken dat de 1,5m afstandsregel niet altijd nageleefd kan worden."

Ook op publiek toegankelijke evenementen zal een mondmasker vanaf 25 juli verplicht zijn. "Zo worden Horeca en evenementen gelijk getrokken", zegt Wim Dries. "Dezelfde regels als voor Horeca zullen gelden: een mondmasker is enkel verplicht wanneer je je verplaatst. Vanaf het moment dat je aan je eigen tafel zit mag het masker afgedaan worden."

Deze regel geldt voor alle publiek toegankelijke evenementen, zoals o.a. Vennestraat Terrast, Jazz op het Plein en Zomerkamp.

Ook in Genk blijven de zes gouden regels van toepassing:
Respecteer de hygiƫnemaatregelen
Doe activiteiten bij voorkeur buiten
Hou minstens 1,5 meter afstand als je buiten bent.
Wees extra voorzichtig met kwetsbare mensen
Beperk je sociale contacten tot maximaal 15 personen per week
Doe je iets in groep? Doe dit met maximaal 15 personen.

"We vragen onze burgers ook met aandrang om een mondmasker te dragen op drukke plaatsen of momenten."
Vanaf zaterdag 25 juli zal het dragen van een mondmasker in het centrum van Genk verplicht zijn. Deze verplichting geldt binnen de centrumring, namelijk de zone tussen de Europalaan en de Dieplaan/Grote straat, vanaf het stadhuis tot en met Shopping 1. Dit aan weerszijden van de straten. Deze zone wordt vanaf volgende week duidelijk met signalisatie afgebakend.

Bekijk alle artikels uit Genk