info@limburgnieuws.be -

vrijdag 14 augustus 2020

Genk: Originele terrassen in Molenvijverpark en Vennestraat (15 juli 2020)

Vorige week opende stad Genk de originele terrasboxen in Genk-centrum, maar onder de noemer Iedereen Terrast worden er nog meer terrasinitiatieven genomen in Genk. In het Molenvijverpark opent vandaag een pop-upterras, dat nog tot 22 september beurtelings uitgebaat wordt door verschillende Genkse horecazaken. In de Vennestraat maken nog tot einde augustus elk weekend de auto's plaats voor terrassen in het midden van de straat.

Schepen Toon Vandeurzen: "Het Molenvijverpark is en blijft het mooiste stadspark van Limburg. Deze unieke setting leent zich perfect tot het uitbaten van een zomerterras. De voorbije maand konden de Genkse horecazaken zich inschrijven voor de uitbating. Een negental zaken stelden zich kandidaat; via een beurtrolsysteem tot einde september krijgen zij allemaal de kans om de uitbating te verzorgen."

Nu er dit jaar geen plaats is voor evenementen als Vollebak Vennestraat, werd ook voor de Vennestraat een alternatief voorzien. In juli en augustus wordt elk weekend de volledige straat autovrij gemaakt en worden er terrastafels in het midden van de straat gezet. Bezoekers krijgen een Vollebak Vennestraat-gevoel door het terrasmeubilair, de typische blauwe bakjes en de 10.000 kruiden die verspreid over de straat geplaatst werden.


Alle info vind je op http://www.iedereenterrast.be.

Overzicht deelnemende horecazaken Molenvijver terrast
Taverne De Krater
Corfu
Bierpunt
Plank 'n Drank
Wonderbar
Trobbiani's Place
Vlakveld Il Momento
Bruno's Foodcorner
Roots Bar

Overzicht deelnemende horecazaken Vennestraat terrast
El Mundo
La Posta
Gepetto
Il Toscanino
Casa Paglia
La Peña
Qubbe Lounge
Kompels
't Tulpke
Golden Horn
Ali Baba
New Comedy
Barcode
Frituur Cité
Seyfo's Grill
Carbone
Circolo Sardi
Corfu
Rosendal Brod
Restaurant U


Bekijk alle artikels uit Genk