info@limburgnieuws.be -

vrijdag 14 augustus 2020

Genk: Filmzaal Kattevennen-Cosmodrome pakt uit met een nieuw projectiesysteem (7 juli 2020)

Kattevennen-Cosmodrome in Genk heeft de volledige filmapparatuur van haar 360°-filmzaal vernieuwd. Het nieuwe full dome projectiesysteem van de 250 m²-koepel toont sterrenkundige projecties, maar ook documentaires, animaties en live shows. De kwaliteit van zowel beeld als geluid is haarscherp. De vernieuwing is de eerste van een reeks investeringen die de positie van de bezoekerssite nog zal versterken.

Schepen Toon Vandeurzen: "Kattevennen ontvangt jaarlijks zo'n 110.000 bezoekers. De aanwezigheid van de Cosmodrome speelt hier een grote rol. De vernieuwing van de filmzaal, met haarscherpe beelden en dito kwaliteit, verstevigt de marktpositie van de site. We rekenen erop hiermee herhaalbezoek te stimuleren, zowel van gezinnen als van scholen."

De Cosmodrome omvat een grote koepel van 250 m². Binnenin die koepel werd een gloednieuw full dome projectiesysteem geplaatst, waar niet alleen sterrenkundige projecties vertoond kunnen worden, maar ook documentaires, animatiefilms en live shows. Wetenschapseducatie is een belangrijke pijler van Kattevennen en met de nieuwe software zijn ook hier de mogelijkheden uitgebreid: het zogenaamde STEAM-aanbod kan op een interactieve manier gebracht worden. De beelden in 4K-UHD-kwaliteit en de haarscherpe geluiden brengen de toeschouwer in het middelpunt van de actie.

De vernieuwing van de 360°-filmzaal is de eerste van een reeks investeringen die dit jaar nog in Kattevennen gepland is. Zo wordt dit najaar nog een zogenaamde stokkemanroute uitgebouwd, zal de dry slope met bijhorende uitkijktoren opgeleverd worden en wordt de parking vernieuwd.

INFO
Kattevennen is iedere weekdag geopend vanaf 9u en heeft dagelijks 4 filmvoorstellingen. In de weekends is de site geopend vanaf 13u, met 3 filmvoorstellingen per dag. Bezoekers boeken op voorhand een tijdsslot waarbinnen ze een bezoek brengen aan de Cosmodrome.

www.kattevennen.beBekijk alle artikels uit Genk