info@limburgnieuws.be -

vrijdag 14 augustus 2020

Genk: Bokrijk ontvangt eerste bezoekers in Openluchtspeeltuin en Bruegelexpo (22 juni 2020)

Onder een stralend zonnetje vonden vandaag de eerste bezoekers de weg naar de Bruegelexpo en de Openluchtspeeltuin in Bokrijk, die deze ochtend allebei weer open gingen voor het publiek. "Na de weerkundige zomer gaat nu ook het zomerseizoen in Bokrijk officieel van start", zegt gedeputeerde Igor Philtjens, voorzitter van Bokrijk.

"Hier is een nauwgezette voorbereiding aan vooraf gegaan zodat we iedereen een aangenaam en veilig bezoek kunnen garanderen. Wie naar Bokrijk wil komen, raden we aan om voor het vertrek zeker de online druktebarometer op http://www.bokrijk.be te checken. Zo kan je zien hoeveel plaats er nog is op de parking en in de speeltuin en kom je niet voor verrassingen te staan. Ter plaatse wordt de drukte eveneens weergegeven op grote schermen. Wil je ook de Bruegelexpo in het museum bezoeken, dan is voorafgaande reservatie verplicht."

De familie Achten uit Genk was er vanmorgen als de kippen bij voor een bezoek aan de Openluchtspeeltuin. Zij werd aan de ingang ontvangen door directeur Liesbeth Kees en mocht zich als allereerste weer gaan uitleven, tot groot plezier van zoontje Gust (3,5 jaar).

Ook het Openluchtmuseum is vanmorgen weer gestart met een aangepaste werking. De heer Robert Engelen, geboren in Bree en woonachtig in Tielt-Winge, was als trouwe abonnee de allereerste om het Bruegelparcours in het museum opnieuw te verkennen en kreeg als verrassing een zomers boeketje bloemen cadeau.Bekijk alle artikels uit Genk