info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Genk: Medewerkers stad Genk en wijkpartners starten huisbezoeken onder het motto Hoe gaat het? (28 april 2020)

Vandaag start een team van medewerkers uit de sociale diensten samen met een aantal wijkpartners, met een nieuw huisbezoekenproject. Onder het motto Hoe gaat het? trekken ze de wijken in om mensen op te zoeken. Dit om te horen hoe het gaat, of er eventueel vragen of noden zijn op vlak van het gezin, financieel, mentaal welbevinden,...

"Uiteraard zal dit gebeuren met respect voor alle maatregelen. We gaan tot aan de voordeur, het raam of de haag. We respecteren dus de fysieke afstand, maar maken op deze manier de sociale afstand heel wat kleiner", zegt schepen van wijkontwikkeling Alessandro Cucchiara. "Doordat ook al onze partners hieraan meewerken zullen wij onder leiding van de wijkmanagers op korte termijn het grootste deel van Genk kunnen doen."

"In deze crisis zijn er immers heel wat mensen die het moeilijk hebben. We doen al gedurende de hele crisis inspanningen om mensen te bereiken via onze netwerken, eerstelijnswerkers,... maar toch blijven sommige problemen onder de radar. Op basis van een aantal signalen die we ontvingen, doen we nu dit extra initiatief", vult schepen Anniek Nagels aan.

De huisbezoeken staan gepland vanaf vandaag. Via een kort gesprekje zal de stadsmedewerker peilen naar hoe het gaat, of er eventueel een hulpvraag is naar aanleiding van corona, of er misschien problemen zijn,... Zo biedt de stad een luisterend oor, correcte informatie en doorverwijzing voor wie dat nodig heeft. Een brochure met basisinformatie over wat mag, hoe de stad bereikbaar is of waar je terecht kan met hulpvragen of problemen, wordt aangeboden in vijf talen (in de eerste plaats in het Nederlands, en voor wie dat nodig heeft Engels, Italiaans, Frans, Turks of Arabisch).


Bekijk alle artikels uit Genk