info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Genk: Wellness Kliniek stelt ziekenhuis ter beschikking in strijd tegen coronavirus (18 maart 2020)

Wellness Kliniek in Genk stelt haar privéziekenhuis ter beschikking voor de opvang van patiënten in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat in totaal over onder meer consultatieruimtes, behandelkamers en 25 bedden. Wellness Kliniek schrapte deze week alle operaties en behandelingen om de verspreiding van het coronavirus helpen tegen te gaan.

Wellness Kliniek voor plastische chirurgie, cosmetische behandelingen en tandheelkundige ingrepen beschikt over een opnamefaciliteit van 15 bedden voor dagopname en 10 bedden in privékamers. Het stelt die nu volledig ter beschikking aan de stad Genk, de huisartsenposten en het Ziekenhuis Oost-Limburg.

"We hebben afgelopen maandag meteen beslist dat we in deze uitzonderlijke situatie graag ons steentje willen bijdragen. Als privékliniek vinden we het niet meer dan normaal dat we nu alle hulp en medische infrastructuur ter beschikking stellen. Als de epidemie de komende dagen of weken zou leiden tot een massale opvang van zieken zodat de reguliere ziekenhuizen en medische diensten het niet meer aankunnen, zal Wellness Kliniek alles in het werk stellen om mee te helpen. Met onze infrastructuur willen we het Limburgse ziekenhuispersoneel en de huisartsen bijstaan bij de opvang van patiënten", zegt Marly-Ann Spronken van Wellness Kliniek


Bekijk alle artikels uit Genk