info@limburgnieuws.be

maandag 6 april 2020

Genk: Medewerker stad Genk in thuisquarantaine omwille van corona (15 maart 2020)

Dit weekend is ons gemeld dat één persoon van het stadsbestuur positief testte op het coronavirus. Betrokkene is momenteel in thuisquarantaine. Onmiddellijk heeft het stadsbestuur de procedure in werking gesteld en de nodige stappen ondernomen.

Samen met de betrokken collega is in kaart gebracht welke contacten er geweest zijn in de week tot 10 dagen voorafgaand aan de vaststelling op de werkvloer (collega’s die op hetzelfde eiland werken, nauwe contacten uit regelmatig overleg,…). Het bleek te gaan om 11 nauwe contacten. Deze mensen zijn allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht en voor hen geldt dezelfde procedure als voor de gezinsleden van betrokkene. Zij moeten niet geïsoleerd worden en kunnen aan het werk blijven. Wel dienen zij gedurende 14 dagen zelf hun gezondheidstoestand op te volgen via zelfmonitoring (temperatuur meten…); hiervoor hebben zij de nodige instructies gekregen.

Uit extra voorzorg is inmiddels ook contact opgenomen met een nog iets bredere cirkel van collega's. Het gaat om 11 mensen. Ook deze collega's zijn geïnformeerd, maar zij hoeven verder geen actie te ondernemen. Voort zijn ook de werkplekken van de collega al gereinigd.

"Als stadsbestuur hebben we een dubbele verantwoordelijkheid en zorg: zowel die naar onze eigen organisatie en medewerkers, als die naar onze stad en inwoners toe. Door zo goed mogelijk zorg te dragen voor onze eigen organisatie en onze medewerkers, kunnen we onze verantwoordelijkheid voor Genk verder blijven opnemen. De gemeentelijke crisiscel, het schepencollege en het managementteam doen daarom al het mogelijke en nodige. Vandaar dan ook de keuze om dit in alle transparantie kenbaar te maken", zegt burgemeester Wim Dries.

"We informeren onze mensen dagelijks met updates over maatregelen, actie die we ondernemen,... om er zo maximaal mogelijk voor te zorgen dat onze dienstverlening kan blijven draaien, met de nodige zorg voor onze collega's en onze klanten. We vragen dan ook aan iedereen om de basisregels over hygiëne en afstand houden in acht te nemen."

Bekijk alle artikels uit Genk