info@limburgnieuws.be -

dinsdag 11 augustus 2020

Genk: Nieuwe bezoekerstoegang met meer groen aan hoofdcommissariaat Politie CARMA (11 december 2019)

De verbouwingswerken aan de voortuin van het Genkse politiecommissariaat zijn afgerond. De beplanting en de doorgang naar de bezoekersparking zijn volledig vernieuwd en verbeterd. Bij het ontwerpen van de nieuwe aanleg werd uitgegaan van een verhoogde veiligheid en klantvriendelijkheid, en ook het milieu moest erop vooruit gaan. Tijdens de afgelopen jaren liet Politie CARMA grote renovatiewerken uitvoeren in het gebouw. Nadat in 2018 de inwendige bezoekersruimte en de gevel al een facelift kregen, is nu ook de weg er naartoe aangepakt.

De toegang voor auto's is een beetje meer naar de straatzijde verlegd, waardoor in- en uitrijdende bezoekers niet meer vlak langs de voorgevel passeren. Het verkeer zal ook trager moeten rijden, dankzij een versmalde doorgang met voorrangsregeling die snel rijden en het kruisen van voertuigen tegengaat. De bezoekersparking is flink uitgebreid, door het toevoegen van een aantal parkeerplaatsen die vroeger voorbehouden waren voor personeel. Voetgangers kunnen gebruik maken van een apart wandelpad, weg van het autoverkeer, en voor bezoekers met rolstoelen of kinderwagens is er een aangepaste toegang. Daar bovenop is er ook nog extra verlichting toegevoegd.

Het heraanleggen van de toegang mocht geenszins inhouden dat er minder groen zou zijn. "Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn belangrijke aandachtspunten bij een verbouwing, en ook hier is dat bepalend geweest. Er is bijvoorbeeld meer groen aangeplant dan in de oude situatie, waaronder zelfs acht extra bomen. Op die manier dragen we ons steentje bij aan het milieu en creƫren we een aangename leef- en werkomgeving", zegt burgemeester Wim Dries.


Bekijk alle artikels uit Genk