info@limburgnieuws.be

vrijdag 5 juni 2020

Genk: Wondergrond: van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november (27 oktober 2019)

Tijdens de herfstvakantie wordt C-mine expeditie getransformeerd tot Wondergrond. Het eigenzinnige hoofdpersonage Fregje neemt de jonge bezoekers mee in haar magische wereld. Kleurrijke decors, licht- en video-installaties, acteurs en dansers vullen de gangen van C-mine expeditie. Het concept van de zesde editie van Wondergrond is De Dromenvanger, bedacht door de jonge scenografe Katrien Geebelen. Nieuw in 2019 is dat de decors van Wondergrond volledig Made at C-mine zijn, in de ateliers van het creatieve bedrijf Deusjevoo.

De inwoners van Wondergrond kunnen niet meer dromen. Samen met een begeleider dalen de kinderen in groep af in C-mine expeditie. Onderweg krijgen ze opdrachten en tips om de dromen van de Wondergronders te verzamelen. Acteurs en dansers o.l.v. Balletschool Véronique Lenaers versterken het verhaal, naast de magische verlichting en projecties. Zo passeren de bezoekers dit jaar een bariton tijdens een mini-opera opvoering en zelfs een illusionist.

Het verhaal en de scenografie werd ontworpen door Katrien Geebelen. De uitvoering van de kleurrijke decors gebeurde in de ateliers van Deusjevoo op C-mine. "De samenwerking met Deusjevoo versterkt het project. Het is een voorbeeld van een interessante C-mine cross-over tussen ontwerper en maker," concludeert schepen Anniek Nagels.

Scenografe Katrien Geebelen sluit zich daarbij aan: "Wondergrond is niet één scenografie, maar een aaneensluiting van belevenissen. Het is het visualiseren van een gevoel dat met je mee wandelt. Met dank aan Deusjevoo voor een extra tikje gekkigheid."

"Wondergrond is al aan de zesde editie toe. Het blijft een succesformule, dat bewezen de meer dan 8.000 bezoekers in 2018. Gezinnen zijn in de herfstvakantie op zoek naar beleving en in Wondergrond maken ze op een toegankelijke manier kennis met C-mine expeditie in een artistieke setting."

INFO
Wondergrond: van zaterdag 26 oktober 2019 t.e.m. zondag 3 november 2019
www.wondergrond.be
9 euro p/p
www.c-mine.be


Bekijk alle artikels uit Genk