info@limburgnieuws.be

vrijdag 5 juni 2020

Genk: Supportersgroepen houden het overwegend rustig op wedstrijddag KRC Genk-Liverpool (24 oktober 2019)

De wedstrijddag van de match tussen KRC Genk en Liverpool is rustig verlopen. Er vonden geen confrontaties plaats tussen de supportersgroepen. Politie CARMA zette een groot aantal manschappen in om de veiligheid te garanderen, met versterking van andere politiediensten. Ook vanuit Liverpool waren enkele politieteams ter plaatse. Het droneteam van Politie CARMA en het helikopterteam van de Federale Politie hielden vanuit de lucht alle gebeurtenissen en verkeersstromen nauwlettend in de gaten.

Een 1200-tal fans van Liverpool waren afgereisd naar Genk en omgeving. Een groot deel van hen verzamelde in de namiddag in het centrum van Genk. Er werden geen incidenten gemeld of vastgesteld. Bij het begin van de wedstrijd werd in het bezoekersvak wel even een obscene banner uitgehangen, met een bewerkte afbeelding van speler Origi. De banner werd weggehaald door de politie. De verantwoordelijke supporter is geïdentificeerd en mag zich minstens aan een proces-verbaal verwachten.

Drie personen werden bestuurlijk gearresteerd. Twee van hen probeerden zonder ticket binnen te raken en een persoon was dronken. Tijdens de uitstroom aan het stadion raakte een man lichtgewond bij een conflict tussen Genk-supporters.Bekijk alle artikels uit Genk