In het weekend van 15, 16, 17 en 18 november alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel Limburg

maandag 18 november 2019

Genk: Tijdelijk tuinproject op binnenplein stadhuis Genk (13 augustus 2019)

Vanaf 31 augustus kan je vier weken lang genieten van de pop-uptuin op het binnenplein van het stadhuis van Genk. De tuin toont de expertise van de professionele tuinaannemer en wil de passanten inspireren. Je kan er heerlijk genieten van de nazomer of een workshop volgen.

Professionele tuinaannemers zijn handige en creatieve duizendpoten die zowel met groen als verharding een prachtig kader creëren waarin het volop genieten wordt voor jou. Om dit te demonstreren richt VLAM in samenwerking met een doorgewinterde tuinaannemer een tijdelijk tuinproject in op het binnenplein van het stadhuis van Genk. In deze pop-uptuin kan je van 31 augustus tot 29 september genieten van het deugddoende groen.

Stad Genk is blij gaststad te kunnen zijn voor de pop-uptuin. De pop-uptuin in Genk demonstreert de mogelijkheden van een tuinaannemer en van groen. De rijke variatie aan plantensoorten die gebruikt worden toont de grote verscheidenheid en keuzemogelijkheden. De vijverpartij geeft dit nog een extra dimensie. Maar ook gazon kan een onderdeel zijn van een tuin en behoort tot de expertise van een tuinaannemer. De graspartijen geven dit weer. In de kiosk wordt het ontwerp en de actie van de Vlaamse tuinaannemers toegelicht.

Een passage door de pop-uptuin kan kort of langer zijn: even een frisse neus halen en inspiratie opdoen of wat langer voluit genieten van al dat moois op een van de bankjes in de tuin. Er is ook heel wat extra animatie in de tuin in de vorm van allerlei workshops en activiteiten zoals Tai Chi, kleien, ballonplooien, een voorleesmoment, een weggeefmarktÂ… enz. Je vindt de evenementenkalender van de pop-uptuin op https://www.tuinaannemer.be/


Bekijk alle artikels uit Genk