Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 oktober 2019

Genk: Zomeravonden in Bokrijk op 2, 3 en 4 augustus (24 juli 2019)

Op 2, 3 en 4 augustus vindt in het Openluchtmuseum Bokrijk de tweede editie van Zomeravonden plaats. Het museum blijft dan uitzonderlijk open tot 23 uur. "Met Zomeravonden in Bokrijk is Limburg een unieke zomerhappening rijker", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. "In het sfeervolle kader van het Openluchtmuseum zorgen we, in samenwerking met partner B Classic, voor verrassende optredens op vaak verborgen plekken zoals in de tuin van de pastorij, bij de watermolen of in de kerk. Het museum wordt één groot muziekterras met lokaal lekkers én een uitgebreid kinderaanbod."

In de tuin van de pastorij uit Schriek beleef je dagelijks een eigenzinnige klassieke performance van Floris Willem & William Marcil-Bouchard.
De schepenbank op het Kempens dorpsplein is elke avond het toneel voor poetry slam van Hind Eljadid.
In de sfeervolle concerttent is het genieten van Yevgueni op vrijdag, Sioen op zaterdag en Lady Linn op zondag. Na afloop DJ-set.
De olieslagmolen uit Ellikom vormt het decor voor een optreden van Sioen op vrijdag, Belle Perez op zaterdag en Guy Swinnen op zondag.
In de kerk uit Erpekom brengen Maarten Lingier en Steven De Bruyn het publiek op vrijdag en zaterdag in vervoering met jazz. Op zondag verrast sopraan Lieselot De Wilde op deze plek met klassieke zang.

In het Openluchtmuseum kunnen de bezoekers bovendien tot 22 uur genieten van demonstraties van onder meer de herder, de smid of de lederbewerker of zelf aan de slag gaan tijdens een atelier pottendraaien, hout- of textielbewerking. Tip: breng een lichtgekleurd T-shirt, keukenhanddoek of ander stuk textiel mee tijdens je bezoek en tover het om tot een uniek exemplaar tijdens het atelier zeefdrukken.. Ook de fotostudio, de Speelschuur en de expo’s BKRK Textiel en BKRK Brood zijn geopend tot 22 uur.


Bekijk alle artikels uit Genk