info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Genk: Stenenpad op Kattevennen krijgt boek (12 juli 2019)

Kattevennen heeft een Stenenpad. Dat pad vertelt het verhaal van 500 miljoen jaar geologische geschiedenis in 32 stenen. Op zaterdag 13 juli -niet toevallig International Rock Day - stellen Kattevennen en Likona een boek voor over dit pad: Stenen vertellen: een reis door tijd en klimaat. Er zijn die dag ook begeleide wandelingen en wie thuis een bijzondere steen heeft liggen, kan hem meenemen en van de aanwezige stenenexperts een woordje uitleg krijgen.

Het Stenenpad werd officieel ingehuldigd in 2008, internationaal jaar van de planeet Aarde. 32 stenen vertellen het verhaal van 500 miljoen jaar aardgeschiedenis. Het meanderende pad illustreert de oer-Maas. De selectie van de stenen illustreert het brede spectrum van gesteenten dat deze rivier op haar weg vanuit Frankrijk naar de Hoge Kempen is tegengekomen.

De Limburgse Koepel voor Natuurstudie Likona en Kattevennen hebben een samenwerking lopen rond het Stenenpad op Kattevennen.

En die samenwerking resulteerde onder andere in een boek, dat aan de hand van laagdrempelig geschreven verhalen over de stenen de geologie voor een breed publiek toegankelijk maakt.


Het programma op zaterdag 13 juli:

Wandelingen begeleid door een expert om 14.30 uur en 15.30 uur

Workshops tussen 14 en 17 uur:

-Schatten op zolder: heb je thuis een steen/stenen waarover je graag meer wil weten? We bekijken het samen met jou.

-Zand onder de loep: duinzand, rivierzand, zuiver kwartszand... door de lenzen van een binoculair krijg je een prachtig beeld van de verschillende bestanddelen in zand.

-Creatieve workshop: Een kei zo rond als een ei.Foto: Kattevennen

Bekijk alle artikels uit Genk