info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Genk: Uitmatch Genk op Stadsplein: Groter scherm, meer toiletten en extra controles (14 mei 2019)

Stad en KRC Genk slaan opnieuw de handen in elkaar om nu donderdag samen met heel wat Genkies de uitmatch van KRC Genk in Anderlecht te kunnen volgen op het Stadsplein. De organisatie wordt bijgestuurd op basis van de ervaringen van afgelopen zondag. Zo wordt het scherm meer dan dubbel zo groot: 45 m² in plaats van 21 m² en het wordt ook hoger geplaatst. Voorts zullen er in totaal drie WC-eilanden zijn. Tot slot doen KRC Genk, stad Genk en de veiligheidsdiensten een oproep om glazen flessen, Bengaals vuurwerk en bommetjes thuis te laten.

"We hebben niet alleen onze eigen evaluatie gemaakt maar ook geluisterd naar en online gelezen wat de supporters zelf aangeven als verbeterpunten voor de organisatie op het Stadsplein", zegt schepen Toon Vandeurzen. "Op basis daarvan sturen we bij op vlak van organisatie en veiligheid. Zo willen we iedereen, binnen de grenzen van het financieel en organisatorisch haalbare, een zo optimaal mogelijke ervaring bieden."

De politie en de stewards zullen dan ook verscherpt toezicht houden en de stewards gaan meer selectieve controles doen aan de toegangen van het plein. Veiligheidscamera's zorgen voor bijkomend toezicht; de politie zal deze camerabeelden dan ook gebruiken om mensen, die deze oproep negeren, te identificeren en effectief te verbaliseren.

INFO
RSC Anderlecht - KRC Genk op groot scherm
Donderdag 16 mei vanaf 19 uur
Stadsplein, Genk


Bekijk alle artikels uit Genk