www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Genk: Nieuwe namen Genk on Stage (12 april 2019)

Het gratis stadsfestival Genk on stage pakt vandaag uit met een negental nieuwe namen. Eén van de blikvangers is Laura Tesoro die de Main Stage aanvult op vrijdag 28 juni. Factor J ondergaat enkele veranderingen en wist onder meer Omar Souleyman, BaBa ZuLa en Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob te strikken.

Op vrijdag 28 juni krijgt Stan Van Samang gezelschap van niemand minder dan Laura Tesoro op de Main Stage. De jonge Antwerpse zangeres timmert al enkele jaren aan haar carrière. Met haar song What's The Pressure haalde ze in 2016 de tiende plaats tijdens het Eurovisiesongfestival. Tegenwoordig gooit ze hoge ogen in de populaire musical '40-'45 en is ze één van de gasten in Liefde voor Muziek.

Regi sluit op vrijdag de Main Stage af met een spetterend feest. De bekende Limburgse dj speelde al op ettelijke festivals, maar dit wordt zijn eerste keer als afsluiter van de Main Stage op Genk on stage. MNM Rising Star INE vervolledigt de Main Stage op vrijdag. Vorig jaar nog volslagen onbekend, maar dankzij de Rising Star-wedstrijd van MNM stootte de Alkense door naar de grote podia. Haar eerste single The Odds werd zelfs geproducet door Ozan Bozdag en Claudio Ardui van Oscar and the Wolf.

"Factor J ondergaat een facelift. De jongerenpodia op het Evenementenplein krijgen een meer open karakter. De Factor J-stage blijft bestaan. Daar zal op vrijdagavond gefocust worden op Global Sounds, muziek van ver over onze landsgrenzen", zegt schepen van jeugd en evenementen Toon Vandeurzen. "Headliner is de onbetwistbare Syrische technoster Omar Souleyman. Na zijn eerdere passage in 2015 zal Souleyman met hits als Warni Warni en het recente 'Ya Bnayya' het Factor J-terrein ongetwijfeld weer platspelen."

De Global Sounds-affiche wordt verder aangevuld met de legendarische Turkse band BaBa ZuLa, die al twintig jaar podia overal ter wereld onveilig maakt met haar hectische live shows tjokvol Turkse psychedelica en pompende elektronica. Het zinderende Babylon Trio (Irak / Brussel) en het feestelijke La Murga Armada (met leden uit Argentinië, Zuid-Afrika én Genk) vervolledigen de Factor J-stage op vrijdag.


Bekijk alle artikels uit Genk