www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Genk: ESA-wetenschapper verklapt hoe je astronaut wordt (12 april 2019)

Altijd al willen weten hoe je astronaut wordt? Goed nieuws: nu vrijdag 12 april komt ESA-wetenschapper Angelique Van Ombergen dat haarfijn uitleggen. Tijdens de lezing Yuri's night gaat ze in op het leven van astronauten aan boord van een ruimtestation, hoe gezond blijven in de ruimte en andere boeiende vragen. Bij goed weer sluiten de astrorangers de avond af met een blik op de nachtelijke hemel.

Veel kinderen dromen ervan om ooit astronaut te worden. Maar hoe gaat dat? Wat betekent het om in een ruimtestation –of op een andere planeet- te werken én te leven? Op die en nog vele andere vragen gaat ESA-wetenschapper Angelique Van Ombergen nu vrijdag in.

"Met Kattevennen-Cosmodrome is het onze missie om een breed publiek van jong tot oud in contact te brengen met wetenschap. Angelique Van Ombergen is één van de wetenschappers die erin slagen om hun werk op kindermaat te brengen en dus zijn we heel blij haar te hebben kunnen strikken voor een lezing. Als we er zo in slagen om kinderen te begeesteren en warm te maken voor astronomie en ruimtevaart, dan is onze missie geslaagd", zegt schepen Toon Vandeurzen.

INFO
Lezing Yuri’s night
Vrijdag 12 april 2019 om 19 uur
Tickets verkrijgbaar via http://www.kattevennen.be

Bekijk alle artikels uit Genk