www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 26 mei 2019

Genk: Bokrijk groeit als congresbestemming (26 februari 2019)

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft vandaag de eerste 6 meeting locaties voorgesteld die toetreden tot het netwerk van de Flanders heritage venues. Dit is een netwerk van inspirerende vergaderlocaties in Vlaanderen dat door de lokale congresbureaus samen met Toerisme Vlaanderen wordt uitgebouwd. Het doel is om de komende jaren nog meer internationale congressen in Vlaanderen aan te trekken. Ook Bokrijk werd geselecteerd.

"Ik ben erg fier dat Bokrijk 1 van de 6 locaties in dit nieuwe netwerk vormt. Concreet komen er vergaderruimtes in het Kasteel van Bokrijk en in twee historische huizen in het Openluchtmuseum. In het verlengde van onze museale werking komt het accent hierbij op vakmanschap te liggen", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. "De meeting industrie wint steeds meer aan belang binnen het toerisme en levert bovendien een hoger rendement op voor de toeristische ondernemer. Dit is dus goed nieuws voor heel Limburg."

Concreet wil Bokrijk in het Kasteel en in twee historische huizen in het Openluchtmuseum vergaderruimtes aanbieden. Deze kunnen desgewenst gecombineerd worden met een gamma activiteiten zoals bijvoorbeeld ateliers rond vakmanschap of een fietstocht langs Fietsen door het Water. Zo wordt Bokrijk ook een plek waar bedrijven in alle rust hun idee├źn, producten en diensten zullen kunnen heruitvinden.

Behalve Bokrijk zijn er nog 5 andere meeting locaties uitgekozen om toe te treden tot het nieuwe netwerk. De andere geselecteerden zijn: Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (naast de Antwerpse Zoo), Botanic Gardens in Antwerpen, Thor Central in Genk (het voormalige hoofdgebouw van de mijn van Waterschei), De Hoorn (de voormalige brouwerij van Stella Artois) in Leuven en het gerestaureerde kloostergebouw Het Predikheren in Leuven.Bekijk alle artikels uit Genk