www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 26 mei 2019

Genk: PXL-MAD School of Arts brengt werk van topkunstenaars naar De Serre in Hasselt (22 februari 2019)

Donderdag 28 februari opent PXL-MAD School of Arts de tentoonstelling Ik Zie Ik Zie Ik Zie WatJijNietZiet in De Vitrine, een expositieruimte in De Serre, het voormalig administratief gebouw van Stad Hasselt dat tegenwoordig is omgedoopt tot creatieve broeiplaats. Curator van deze tentoonstelling is Lieven Segers, beeldend kunstenaar, organisator van tentoonstellingen, docent aan PXL-MAD School of Arts in Hasselt en Luca School of Arts in Genk en gedoctoreerd over humor in de kunst.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet is een spel waarbij een voorwerp moet worden geraden, dat één van de spelers in gedachten heeft, en dat voor alle spelers zichtbaar aanwezig is. Het enige kenmerk dat hij geeft is de kleur.

Ik Zie Ik Zie Ik Zie WatJijNietZiet is een tentoonstelling die de toeschouwer niet enkel op zoek laat gaan naar een onwaarschijnlijk gekleurd voorwerp maar ook naar hoe objecten en kunstwerken elkaar kunnen dienen en beïnvloeden. Het spel wordt verlegd naar de mogelijkheid om merkwaardigheden te vinden die niet onmiddellijk in de oorspronkelijke werken zit, maar die eerder tussenin de kunstwerken te ontdekken is. In deze tentoonstelling wordt de toeschouwer visueel actief gemaakt terwijl hij fysiek buiten blijft. Wie zoekt die vindt een theaterstuk met zijn eigen regels en ritmes. Veel plezier.

Met werk van: Nick Andrews - Carla Arocha & Stephane Schraenen - Guillaume Bijl - Vaast Colson - Fleur de Roeck - Peter Hulsmans - Frank Koolen - Verdran Kopljar - Michele Matyn - Nadia Naveau - Dries Otten - Ria Pacquée - Lieven Segers - Helgi Thorsson - Luc Tuymans

Het ontwerp van de poster werd verzorgd door Luna Maes, 3e bachelor student Grafisch Ontwerp aan PXL-MAD School of Arts.


INFO
De tentoonstelling blijft tot 24 maart, 24u/24u te bezichtigen.Bekijk alle artikels uit Genk