www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 21 april 2019

Genk: Grootste streekproductenmarkt op 16 september in Bokrijk (13 september 2018)

Op zondag 16 september vindt in Bokrijk de Dag van het Eetbare Landschap plaats. Voor het 20ste jaar op rij kan je er genieten van allerlei lekkernijen die de natuur heeft voortgebracht. Dit jaar staan noten in de kijker.

"Vakmanschap is één van de speerpunten van Bokrijk. Nu zondag kunnen onze bezoekers ten volle ervaren hoe echte vakmensen met veel liefde en passie een ambachtelijk product creëren", zegt gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens, eveneens voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk.

"In het unieke kader van het Openluchtmuseum worden verschillende activiteiten rond al het lekkers uit eigen streek gecombineerd. We zetten ook de authentieke installaties uit de collectie terug in werking tijdens demonstraties brood bakken, jenever stoken of stroop maken. Bovendien stellen we het nieuwe vakmanschapsproject BKRK Bier aan het publiek voor, dat in 2019 dagelijks te beleven zal zijn in museumbrouwerij 't Paenhuys."

"De Dag van het Eetbare Landschap is uitgegroeid tot één van de grootste streekproductenmarkten in Limburg."

Een greep uit het aanbod:
Het vuur in 5 van de 15 bakovens in het Openluchtmuseum wordt aangewakkerd door Bakkers Vlaanderen Limburg en de hotelscholen Hasselt en Herk-de-Stad. Zij slaan de handen in elkaar en bakken broden met lokale meelsoorten volgens het authentieke bakprocédé, en dit in de authentieke bakhuizen gestookt met mutsaarden.

Op het Kempens dorpsplein bakt Bakkers Vlaanderen Limburg lekkere Limburgse vlaaien.

Verspreid over de museumdelen Oost- en West-Vlaanderen en Kempen vind je een gezellige streekproductenmarkt met meer dan 70 standhouders en een divers aanbod, gaande van kazen, honing en mosterd tot streekwijnen, hoeveproducten en likeuren.

De bezoeker kan gratis proeven van paté, kipkap en bloedworst, door De Limburgse Slagersbond bereid. Er staan ook 1000 liter gratis huisgemaakte soep en kruidige of fruitige jenevers op het menu.

Aan museumbrouwerij 't Paenhuys krijg je meer uitleg over het historisch brouwproces en kan je de restauratie van de brouwkuipen volgen. Dit gebeurt ter voorbereiding op BKRK bier in 2019. Bokrijk stelt het project aan je voor en je krijgt er gratis een proefglaasje, dat je in 2019 kan komen laten vullen met artisanaal gebrouwen bier.

Kom supporteren tijdens de wedstrijd schapen drijven op 15 en 16 september.

Je kan de hele dag gratis pendelen met de huifkar tussen de verschillende locaties in het Openluchtmuseum

INFO
Domein Bokrijk
Bokrijklaan 1
3600 Genk

https://www.bokrijk.be/nl

Bekijk alle artikels uit Genk