www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 20 maart 2019

Genk: Vrachtwagen vol drugsafval gedumpt (18 juli 2018)

In de Evence Coppéelaan heeft Politie CARMA een vrachtwagen vol afval van een drugslabo aangetroffen. De vrachtwagen trok de aandacht omdat hij fout geparkeerd stond. Bij controle bleek de Nederlandse nummerplaat niet te bestaan. De deuren van de vrachtwagen waren niet slotvast en bij verder nazicht van de inhoud troffen de agenten een groot aantal vaten in de laadruimte. Omdat het vermoedelijk om chemisch afval ging, werd de Evence Coppéelaan ter hoogte van de winkel Aveve tijdelijk volledig afgesloten.

De brandweer kwam ter plaatse om de lading te controleren op eventuele gevaren. Er bleken geen lekken en geen gevaar voor explosie te zijn.

Een gespecialiseerde afdeling van het gerechtelijk labo onderzocht de lading en stelde vast dat de vrachtwagen zo'n 8000 liter restanten van de aanmaak van amfetamines bevatte. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om de vaten weg te halen. De vrachtwagen wordt gerechtelijk getakeld met het oog op sporenonderzoek.

Het parket Limburg voert verder onderzoek naar de mogelijke afkomst van het chemisch afval.Bekijk alle artikels uit Genk