www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 19 maart 2019

Genk: PXL-studenten zetten nieuw initiatief op poten voor asieldieren (13 april 2018)

Op 14 april vindt in de Limburgse hondenschool de allereerste familiedag plaats ten voordele dan van het dierenasiel van Genk. Drie studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL zagen het vak Event als uitgelezen kans om iets terug te doen voor het goede doel. Ze kozen voor vzw Dierenasiel Genk en stampten een familiedag vol activiteiten uit de grond.

De hele dag zijn er demonstraties: agility, doggy dance en Fire Rescue Dogs, een van de weinige organisaties met brandhonden in Vlaanderen, komt ook langs. Beestig Wijs komt vertellen over hun organisatie, en natuurlijk ontbreekt het asiel zelf niet met info over hun werking.

"We willen duidelijk maken dat iedereen een ideaal huisdier kan vinden in een asiel: weg met dat stigma! Een leuke dag en een goed doel steunen, daar twijfel je toch ook niet over", aldus studente Truus Horemans

Voor de kleinsten zijn er workshops, spelletjes en meer voor uren vermaak. Voor wie liever even snuistert op ons marktje zijn er verschillende winkeltjes voor zowel mens als dier. Er zijn onder andere twee foodtrucks die eten en drinken voorzien voor iedereen, en tenslotte zorgen Radio GRK en MFY voor live radio.

Warm Hearts Events werd opgericht in 2017 door drie studenten Communicatiemanagement. Een Beestenboel voor het Goede Doel wordt hun eerste event.

INFO
Zaterdag 14 april van 10u-18u
Limburgse hondenschool in Genk
Melbergstraat 1 3600 Genk

Bekijk alle artikels uit Genk