Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

woensdag 19 december 2018

Genk: White Light investeert 2 miljoen euro in nieuwbouw op C-mine (2 februari 2018)

White Light 'print, sign & brandsolutions' verhuist deze zomer naar de C-mine site, Houtparklaan 5 te Genk. "In onze nieuwbouw krijgen we de ruimte om onze toekomstplannen te realiseren samen met een enthousiast team", zegt bestuurder Lieven Engelen. "We verdrievoudigen onze oppervlakte naar 3.745 m2 waardoor we nog sterker kunnen inzetten op onze service en kwaliteit. Daarom investeert White Light, naast haar nieuw gebouw, ook in nieuwe printmachines en afwerkingsfaciliteiten, waarbij veel aandacht gaat naar een vermindering van de ecologische voetafdruk."

Er komt een showroom van 440m2 en kenniscentrum waar White Light voor zijn B2B klanten en geïnteresseerde partners inspiratiesessies zal organiseren.

"We zijn trouwens erg trots om op een creatieve hotspot als C-mine te kunnen ondernemen. We keren hiermee immers ook een beetje terug naar onze roots. Grootvader, langs moederszijde, was jarenlang in de mijn van Winterslag aan het werk", aldus Lieven Engelen.

Het nieuwe pand is ontworpen door architectenbureau Nova Zembla. Hoofdaannemer Ivo Gijbels gaat op 7 februari 2018 aan de slag. De verhuis staat gepland in de zomer van 2018.

Met een investering van circa 2 miljoen euro wil het Genkse familiebedrijf zich definitief verankeren in de Benelux markt en vanuit C-mine zijn netwerk uitbreiden en optimaliseren. De ambitie is om hiermee ook bijkomende jobs te creëren.


Bekijk alle artikels uit Genk