www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Genk: Agenten gewond tijdens alcoholcontrole (31 december 2017)

Zaterdagavond organiseerde Politie CARMA een SLIM-actie op verschillende locaties in de zone. In Genk trachtte een bestuurder aan de controle te ontsnappen en reed hierbij in op de controlepost. Na een achtervolging kon de Genkenaar gearresteerd worden. Zowel de verdachte als twee politiemannen raakten lichtgewond.

Op de Emiel Vandorenlaan probeerde een bestuurder omstreeks 22u de controle te ontvluchten. De man weigerde te stoppen en reed met zijn Volkswagen Golf in op de controlepost. De aanwezige agenten konden zich maar nipt in veiligheid brengen en één van hen raakte hierbij lichtgewond. Er werden enkele schoten gelost in de richting van de auto, om deze te immobiliseren. De bestuurder besloot zijn vlucht verder te zetten met enkele lekgeschoten banden.

Politie CARMA zette meteen de achtervolging in en reed de wagen klem op de Dijkstraat in Genk, enkele kilometers verderop. Drie politievoertuigen raakten hierbij zwaar beschadigd. De agressieve bestuurder, een 41-jarige Genkenaar, moest met geweld uit de auto gehaald worden. De Genkenaar werd gearresteerd. Zowel de verdachte als een inspecteur raakten hierbij lichtgewond. Politie LAMA kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. Ze namen de verdachte voor verder onderzoek mee naar het commissariaat. De veertiger is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden.

Bekijk alle artikels uit Genk