www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Genk: Schietpartij in Kolderbos: Drie mannen aangehouden (21 december 2017)

Op 19 en 20 december zijn drie verdachten aangehouden van de schietpartij in Genk op maandag 11 december, waarbij één persoon zwaargewond raakte.

Op 11 december rond 16u werd de wijk Kolderbos opgeschrikt door een schietpartij. Ter hoogte van de bushalte op het kruispunt van de Priesterhaagstraat en de Nieuwstraat, werd een Volkswagen Golf klemgereden door een Chevrolet. Een inzittende van de Chevrolet stapte uit en vuurde van dichtbij enkele schoten af op een passagier in de Golf. Een 25-jarige man uit Genk liep enkele schotwonden in de arm op.

Het onderzoek wees in de richting van drie jonge mannen, maar de speurders konden hen ondanks meerdere huiszoekingen niet aantreffen.

Op maandag 18 december kwam een 22-jarige Genkenaar zich samen met zijn advocaat spontaan aanmelden bij Politie CARMA in Genk. De man werd meteen gearresteerd en verhoord. Op dinsdag 19 december kwamen ook de andere verdachten zich aangeven in Genk. Het gaat om twee 18-jarigen uit Genk en Diepenbeek. Ook zij werden gearresteerd en verhoord. De twintiger verscheen op 19 december voor de onderzoeksrechter en de 18-jarigen volgden op 20 december. Ze zijn alle drie aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.


Bekijk alle artikels uit Genk