Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Genk: Expo Tim Burton komt naar C-mine (16 december 2017)

De internationale tentoonstelling The World of Tim Burton zal te zien zijn in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine van 15 augustus tot 28 november 2018. Na het internationale succes van het sculpturale Labyrint in 2015 en de designtentoonstelling The World of Charles and Ray Eames in 2017, weet C-mine opnieuw een groot internationaal project aan te trekken.

The World of Tim Burton presenteert zijn uitgebreide artistieke werk in een samenhangende tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, foto's, poppen, maquettes, geanimeerde films en sculpturale installaties.

Er worden meer dan 400 werken gepresenteerd in verschillende secties. In Around the World geven illustraties in notaboekjes, schrijfblokken van hotels, servieten van restaurants,.. de spontaniteit van Tim Burton zijn creatieve proces weer. In de sectie Film Characters krijgt de bezoeker meer inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van vele bekende filmpersonages. En in het onderdeel Influences kom je te weten waar Tim Burton inspiratie uit put, hier is ook meteen het vroegste werk van hem terug te vinden.

Om het groot aantal tentoonstellingsstukken te integreren met de oude mijngebouwen van C-mine zal een lokale scenograaf aangetrokken worden. Aan de expo wordt een uitgebreid programma opgehangen met gegidste rondleidingen, films, lezingen en events.

Bekijk alle artikels uit Genk