Nieuws uit Limburg

zaterdag 20 oktober 2018

Genk: Bestuurder met ingetrokken rijbewijs veroorzaakt zwaar ongeval (14 december 2017)

Een dronken bestuurder die een zwaar ongeval veroorzaakte op de Hasseltweg, was eerder in de nacht zijn rijbewijs al kwijtgespeeld. Hij wordt bovendien verdacht van vluchtmisdrijf.

Woensdagochtend botsten op de Hasseltweg een auto en een bestelwagen. De bestuurster van de auto, Döndü M. (41) uit Genk, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze verkeerde niet in levensgevaar. De andere bestuurder, een 29-jarige man uit Bilzen, liep lichte verwondingen op. Zijn rijbewijs was enkele uren voordien ingetrokken.

De 29-jarige bestuurder was eerder in de nacht betrapt op winkeldiefstal en dronken rijden. In een tankstation aan de Hasseltweg ontvreemdde hij rond 01u30 een fles sterke drank. Een tijdje later kwam hij terug naar de winkel om de fles te vergoeden. Op dat moment was de politie in het tankstation aanwezig voor het vaststellen van de winkeldiefstal. De man verkeerde onder invloed en was met de auto naar het tankstation gereden. De politie nam hem mee voor een alcoholcontrole in het commissariaat. De Bilzenaar blies positief en zag zijn rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen. Hij verliet het commissariaat te voet.

Om 04u45 volgde een oproep over een verkeersongeval op de Hasseltweg. De 29-jarige man uit Bilzen was er opnieuw achter het stuur van zijn wagen gekropen en botste tegen een andere auto. Hij probeerde nog weg te rijden, maar de politie kon hem inrekenen ter hoogte van de AS Adventure. Er bleek ook nog een 19-jarige passagier in de bestelwagen te zitten.

Het parket Limburg besloot hen woensdagnamiddag in vrijheid te stellen. De bestuurder zal zich nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor de verschillende verkeersovertredingen.

Bekijk alle artikels uit Genk