www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Genk: Woodwize en Norbord organiseren studiedag in Genk (16 november 2017)

Onder het motto Veilig op stage organiseerde Woodwize, het opleidings- en kenniscentrum voor de houtsector, in samenwerking met OSB-producent Norbord, een nascholing voor leerkrachten en technisch adviseurs. Een geslaagd initiatief dat bij de deelnemers uit het onderwijs op heel wat interesse kon rekenen.

Veiligheid op de werkvloer staat bij Norbord in Genk hoog aangeschreven. Guido Debois, QHSE Manager bij de OSB-specialist, nam het eerste deel van de studiedag voor zijn rekening. Hij had het onder meer over de strenge kwaliteits-, milieu- en veiligheidsstandaarden die dagelijks in het bedrijf worden gehanteerd. Dat dit beleid zijn vruchten afwerpt, bewijzen de indrukwekkende veiligheidsstatistieken die kunnen worden voorgelegd.

"Dit niveau bereiken heeft tijd en inspanningen gevergd van al onze medewerkers", zegt Debois. "Het is een continu proces waar verzwakking op geen enkel moment wordt getolereerd."

Aansluitend leidde Stefan Hinnekens, preventieadviseur en consulent Veiligheid en Welzijn bij Woodwize, de deelnemers door de theoretische en praktische aspecten van het stageproces. Een uitermate belangrijk element in zijn betoog waren de specifieke veiligheidsvereisten die school en stagebedrijf moeten afstemmen, en de tools die daarbij van nut zijn.

"Hoe wordt een stageproces praktisch aangepakt bij Norbord?" Dat was de centrale vraag voor de uiteenzetting van Carine Helsen, HR Manager van Norbord Genk. Net zoals bij nieuwe medewerkers in het bedrijf, is ook voor stagiairs een persoonlijke begeleiding essentieel. "Pas als een stagiair, uitzendkracht of een vaste medewerker zich goed en geaccepteerd voelt, zal hij zich optimaal en veilig kunnen ontwikkelen in de nieuwe werkomgeving." zegt Carine elsen.

De Woodwize-studiedag werd afgerond met een uitgebreide rondleiding langs de verschillende afdelingen van de bedrijfssite. Maar niet zonder dat alle deelnemers eerst het veiligheidsprotocol hadden gelezen en ondertekend.


Bekijk alle artikels uit Genk