Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Genk: Vurige Vijvers is een groot succes (2 november 2017)

Vurige Vijvers is een groot succes. De eerste avond was niet alleen goed voor een mooi spektakel. Door de grote opkomst was er grote drukte in het centrum van Genk, met de nodige verkeerschaos. Voor de tweede avond worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Voor een goede verkeersregeling en publieksstroom heeft de organisatie enkele extra maatregelen genomen. Zo zal het evenement enkel toegankelijk zijn via de ingangen aan de Europalaan/A. Remansstraat en de ingang verderop aan de Europalaan langs het boerderijtje. Alle andere wegen zoals de Molenstraat en langs het M-Hotel zijn enkel uitgangen. De ingang aan het boerderijtje fungeert ook als uitgang.

De A. Remansstraat zal tijdens het evenement volledig verkeersvrij zijn. Om dit aan te sturen, zijn er extra stewards, politie en lichtkranten aanwezig.

Indien er een piek ontstaat, wordt het park even afgesloten tot er weer voldoende ruimte is.

Er werd extra licht geplaatst op de drukke punten en brugjes en er staan extra toiletten op het terrein.

Gezien de drukte rond de Molenvijver is de parking aan Shopping 1 moeilijk bereikbaar. Aan te raden is om aan de rand van Genk-centrum een parkeerplaats te zoeken (bv. Q-parkings of de parking van de Limburghal) en naar het Molenvijverpark te wandelen. Hierbij ook een warme oproep om bij voorkeur te voet, met de fiets, de bus of trein te komen. Fietsers kunnen buiten het park parkeren en te voet verdergaan.

De organisatie roept op om viervoeters thuis te laten.


Lees ook: http://www.limburgnieuws.be/genk/1509352991-herfstvakantie-bezoek-vurige-vijvers-aan-het-molenvijverpark-a.html

Bekijk alle artikels uit Genk