Nieuws uit Limburg

dinsdag 13 november 2018

Genk: Musicalregisseur Frank Van Laecke tovert Wondergrond om tot escape room (28 oktober 2017)

Vanaf zaterdag 28 oktober wordt C-mine expeditie al voor het vierde jaar op rij omgetoverd tot de magische, speelse wereld Wondergrond, waarin het eigenzinnige meisje Fregje en haar ratje Timmie de hoofdrol spelen. Houdt dit jaar het toverstokje vast: niemand minder dan musical- en operaregisseur Frank Van Laecke. Samen met bedenkster en scenografe Katrien Geebelen creëerde hij voor C-mine een waar ontsnappingsverhaal in escape room-stijl.

"Wie kan ontsnappen, mag zich ere-wondergronder noemen en ontvangt een oorkonde en een klein presentje", zegt schepen Lotte Trippaers. "We spelen met dit concept in op de hype van de escape rooms. We zijn heel trots op de samenwerking met Katrien Geebelen en Frank Van Laecke, net zoals op die met de tientallen acteurs die Wondergrond voor ons tot leven komen brengen. Met hun ideeën en creativiteit hebben Katrien en Frank bovendien ook partners als Deusjevoo, Painting with Light, Balletschool Véronique Lenaers, kostuumontwerpster Hanne Geerts, klankdesigner Jan Van Den Hende en grime-coördinator Ilona Biernacki geënthousiasmeerd. Het knotsgekke resultaat mag er zijn."

Frank Van Laecke aanvaardde deze opdracht voor en (letterlijk) door C-mine met plezier: "Ik ben al langer gefascineerd door de hele C-mine-site en telkens er een voorstelling van één van mijn producties loopt wordt die fascinatie bevestigd. C-mine inspireert. Toen mij de vraag werd gesteld om nieuw concept te bedenken voor Wondergrond moest ik dan ook niet lang nadenken. De wereld ONDER de grond leek mij ook geweldig als biotoop. Verder bordurend op het geweldige pionierswerk van Katrien Geebelen, heb ik er bewust voor gekozen om voor deze editie een niet-verbale wandelvoorstelling te maken die vooral drijft op sfeer, ervaring, beleving en participatie."

Frank Van Laecke bouwde als auteur en regisseur een rijk en internationaal palmares op. Hij behaalde tal van onderscheidingen in binnen- en buitenland, waaronder een nominatie voor de Britse Laurence Olivier Award. Naast het schrijven van succesreeksen voor de VRT, zette Frank, onder impuls van Linda Lepomme, zijn eerste echte professionele stappen als regisseur bij de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Sedertdien regisseert hij voor theater, musical, opera, tv.


INFO
http://www.c-mine.be/expeditie/Nu_te_zien_en_te_doen/Activiteiten_C_mine_expeditie/Wondergrond

Bekijk alle artikels uit Genk