Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Genk: Aantal studenten in Genk in stijgende lijn (21 oktober 2017)

Het aantal studenten dat kiest voor een hogere opleiding in Genk zit de laatste jaren in de lift. Op Campus LiZa nabij het ZOL gaan meer dan 1.000 studenten van start. Ongeveer 380 studenten zoeken het dan weer in de artistieke richting op C-mine, waar LUCA School of arts zowel bachelor- als masteropleidingen aanbiedt. Het aantal studenten dat op kot gaat in Genk, vertoont ook een stijgende trend.

UCLL biedt op Campus LiZa twee richtingen aan: verpleeg- en vroedkunde. "Met 125 eerstejaars verpleegkunde groeit deze richting licht ten opzichte van vorig jaar. De opleiding vroedkunde tekent zowaar een verdubbeling op met 50 eerstejaars", zegt Jan Withofs, hoofd Marketing & Communicatie aan UC Leuven-Limburg. In totaal zijn er meer dan 600 UCLL-studenten op deze campus. Naast deze bacheloropleidingen wordt op LiZa ook een HBO-opleiding verpleegkunde aangeboden. Het totaal aantal studenten op de campus passeert daarmee alles samen de kaap van de 1.000.

Om hun nieuwe academiejaar goed in te zetten, bood de stad hen vorige week donderdag een gezellig kick-offmoment aan in samenwerking met de opleidingsverstrekkers. "De Genkse kick-offs zijn leuke ontmoetingsmomenten voor de studenten", vertelt schepen van Jeugd en Studentenbeleid Anniek Nagels.

Hoewel heel wat studenten uit de nabije omgeving komen, is er in Genk de laatste jaren toch ook een stijgend aantal kotstudenten: "Vorig academiejaar zat er in Genk een tweehonderdtal studenten op kot. Daarmee zitten de Genkse koten aan een bezettingsgraad van 75%. Tussen 2013 en 2017 is het aantal kotstudenten bovendien met 39% gestegen", aldus nog schepen Anniek Nagels.

Bekijk alle artikels uit Genk