info@limburgnieuws.be

donderdag 16 juli 2020

Genk: Gloednieuw licht- en vuurparcours in het Molenvijverpark (22 september 2017)

Tijdens de herfstvakantie organiseert de stad Genk een gloednieuw evenement in het Molenvijverpark: Vurige Vijvers. Bezoekers volgen een vuur- en lichtparcours van 1,5 kilometer. Op en rond de vijvers worden diverse licht- en vuurinstallaties geplaatst. Vurige Vijvers vindt plaats van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 november, telkens van 18 tot 22 uur.

Tijdens de herfstvakantie kunnen bezoekers elke avond naar Vurige Vijvers, een nieuw belevingsparcours langs de vijvers van het Molenvijverpark. Het park wordt voor de gelegenheid aangekleed met originele vuur- en lichtinstallaties. Het concept werd gefinaliseerd in samenwerking met creatief designer Katrien Geebelen, de uitvoering en coördinatie gebeurt door de stadsdiensten zelf.

Het idee ontstond uit een uitbreiding van de Sint-Martinusstoet, die dit jaar al haar 73ste verjaardag viert.

"De Sint-Martinusstoet, die zich ook kenmerkt door lichtjes en vuur, is al jaren een succesverhaal in Genk", zegt schepen van evenementen Lotte Trippaers. "Het mooie Molenvijverpark is zó'n grote troef in het centrum. En in de herfstvakantie blijkt er veel vraag te zijn naar activiteiten voor gezinnen met kinderen. Het was een kwestie van die drie elementen samen te voegen tot één verhaal."

INFO
Vurige Vijvers: 1 tot en met 4 november van 18 - 22 uur
Molenvijverpark

Sint-Martinusstoet: 4 november te 18 uur
Parcours: Stadsplein, Sint-Martinusplein, Klokstraat, Molenstraat, Molenvijverpark

Bekijk alle artikels uit Genk