dinsdag 25 september 2018

Genk: Openingsweekend Thor Central: 12.000 bezoekers (17 september 2017)

Het openingsweekend van Thor Central in Waterschei lokte meer dan 12.000 bezoekers naar het prachtig gerestaureerd mijngebouw. "Op onze fundamenten van het verleden bouwen we een nieuwe toekomst", zegt een tevreden burgemeester Wim Dries.

De voorbije twee jaar werd Thor Central klaargemaakt voor zijn nieuwe toekomst, met respect voor het verleden.

Thor Central, de centrale plaats, het kloppend hart van de site, biedt een waaier aan ondersteunende en facilitaire functies. In de rechtervleugel zijn er vergaderruimtes, een auditorium, horecaplein, centrale receptie en zelfs een kinderdagverblijf.

Thor Central is gericht op de ondersteuning van de bedrijven en organisaties die op de site aanwezig zijn: de ondernemers, de werknemers, klanten, deelnemers aan evenementen,...

Ook buiten de kantooruren en in het weekend is Thor Central toegankelijk. De foodplaza functioneert in het weekend en buiten de kantooruren als een 'ontmoetingsplek' in de stad en op het Thor Park.

Thor Central krijgt een centrale rol in de ambitie van Thor Park en stad Genk om zich te ontwikkelen tot een technologiepark enerzijds en technologiestad en smartcity anderzijds. Er worden allerhande activiteiten uitgebouwd die bijdragen tot de ontwikkeling van een brede community.

De resterende ruimtes die in de eerste fase niet ingevuld worden (linkervleugel), zijn experimentele ruimtes. Hierin kunnen een brede waaier aan activiteiten plaatsvinden die de labofunctie van Genk ondersteunen.Bekijk alle artikels uit Genk