Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Genk: Thor Central verwacht 10.000 bezoekers (15 september 2017)

Na twee jaar in de stellingen opent Thor Central. Tot 1987 was dit indrukwekkend monumentale gebouw het hoofdgebouw van de steenkoolmijn van Waterschei. Na een restauratieperiode van twee jaar heropent het vandaag als business- en communitycentrum, kloppend hart van de Thor-site. Niet minder dan 2,2 hectare vloeroppervlakte staan ter beschikking van ondernemers en medewerkers, leerlingen en trainees, Genkenaren en recreanten.

Met een auditorium, 16 vergaderzalen en enkele polyvalente ruimtes in een uniek architecturaal kader staat Thor Central bovendien op de drempel van een veelbelovende toekomst als MICE-locatie. Niet toevallig kondigt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts vandaag een betoelaging aan van 2,2 miljoen euro vanuit Toerisme Vlaanderen. Voor dit openingsweekend verwacht het stadsbestuur zo’n 10.000 nieuwsgierigen.

"Thor Central is veel meer dan enkel een centrale plek op Thor waar de ondernemers en medewerkers gaan lunchen of vergaderen. Het staat op de drempel van een toekomst als nieuwe toplocatie op vlak van MICE in Limburg, Vlaanderen en de Euregio. Het is de bedoeling met dit unieke kader Genk en Limburg op de kaart te zetten als locatie voor congressen en grote events", zegt schepen Lotte Trippaers.

Naast de officiële opening, wordt bovendien de allereerste expo in dit gebouw vandaag gelanceerd. Objet portrait toont nieuw werk van de Limburgse designer Roel Vandebeek. Geïnspireerd door 9 bekende Vlamingen bedacht hij 9 x 2 nieuwe objecten en installaties. Onder meer Limburgers Stijn Meuris en Kim Clijsters namen deel. De expo is nog tot eind oktober te bezoeken.

Dit weekend verwacht Thor Central zo'n 10.000 bezoekers uit Genk en omstreken. Een gevarieerd programma met naast deze expo verder nog rondleidingen, technologieworkshops voor kinderen, een duurzame mobiliteitsmarkt, een dance event, de première van de OuverTHORe, het kunstproject The Arch en meer, wil de Genkenaren laten kennis maken met deze prachtige locatie in hun stad.

"Velen in onze stad en omstreken koesteren nog steeds een band met het mijnverleden en dus ook met plekken zoals deze. We zijn er heel trots op hen te kunnen tonen aan welke toekomst we bouwen op de fundamenten van en met veel respect voor dat verleden. Ooit werkten hier duizenden mensen. Ooit zal dat weer zo zijn -in een niet eens zo verre toekomst," besluit burgemeester Wim Dries.

INFO
http://www.thorpark.be/Thor_Central/Openingsweekend_Thor_Central_16_17_september

Bekijk alle artikels uit Genk